Even van me afschrijven :"(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

"  
Dat valt gelukkig mee...
Dan kan beide kanten wel tegelijk..  "

 Gelukkig! Ik heb haar gewicht altijd goed onder controle gehouden, want dat was ook belangrijk tegen problemen. 

 

'Wat ik lastig vind is dat hij zei dat de ellebogen dus slecht zijn. De heupen zijn niet optimaal, maar nog geen problemen (dit is nog afwachten gezien ze nog in de groei zit. Ik heb gevraagd wat ik eraan kon doen om dit goed te houden. Hij zei veel beweging dat de spieren daar sterk zijn. Toch opletten want voor de ellebogen is veel beweging niet zo goed.

 

Hoe moet ik dat nu dan doen? Ik wil haar heupen beschermen, maar de ellebogen niet verslechteren

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

"  Gelukkig! Ik heb haar gewicht altijd goed onder controle gehouden, want dat was ook belangrijk tegen problemen. 
 
'Wat ik lastig vind is dat hij zei dat de ellebogen dus slecht zijn. De heupen zijn niet optimaal, maar nog geen problemen (dit is nog afwachten gezien ze nog in de groei zit. Ik heb gevraagd wat ik eraan kon doen om dit goed te houden. Hij zei veel beweging dat de spieren daar sterk zijn. Toch opletten want voor de ellebogen is veel beweging niet zo goed.
 
Hoe moet ik dat nu dan doen? Ik wil haar heupen beschermen, maar de ellebogen niet verslechteren "

 

Zwemmen is dan heel erg goed..

Toch spieren kweken maar geen belasting...

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"  
Het is een van de meest voorkomende redenen. Ik heb er geen problemen mee hoor, waarom zou je beginnen fokken als je geen hondje wil houden? Als je alles test, en je hond een goed karakter heeft dan is dit toch een prima reden om een nestje te willen.  
 
EDIT: topic was trouwens ook niet bedoeld om over haar fokplannen te discussiëren, zeker niet nu ze deze toch aan de kant geschoven heeft ;-) "

 Ik begrijp het

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Id. zwemmen, opletten veel rechtuit lopen, in een rustig tempo naast de fiets mee laten lopen, maar dat zul je heel voorzichtig moeten opbouwen, en pas vanaf een jaar.

Dus wel bewegen, maar opletten dat dit geen belastende beweging is.

Geen ballen gooien, frisbee o.d.

 

Een goeie fysio kan je daar wel in bijstaan.

 

Maar dat is stapje 2...eerst maar eens de operatie.

Al enig idee waar je die laat doen?

 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

"  
Zwemmen is dan heel erg goed..
Toch spieren kweken maar geen belasting... "

 

Oke, ze heeft nog nooit gezwommen hoop dat ze niet bang is! Er zijn dus speciale zwembaden voor honden? Dan ga ik daar eens op googlen!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

"  
Oke, ze heeft nog nooit gezwommen hoop dat ze niet bang is! Er zijn dus speciale zwembaden voor honden? Dan ga ik daar eens op googlen! "

 

Jaaa, moet je echt doen..

Dat is ook geschikt als revalidatie...

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Id. zwemmen, opletten veel rechtuit lopen, in een rustig tempo naast de fiets mee laten lopen, maar dat zul je heel voorzichtig moeten opbouwen, en pas vanaf een jaar.
Dus wel bewegen, maar opletten dat dit geen belastende beweging is.
Geen ballen gooien, frisbee o.d.
 
Een goeie fysio kan je daar wel in bijstaan.
 
Maar dat is stapje 2...eerst maar eens de operatie.
Al enig idee waar je die laat doen?
  "

 Nee geen idee. Als ik het bij de orthopeed van gisteren wil laten doen, dan zou het over 3 weken zijn. Ga wel eerst op zoek naar recensies en bij andere ook. Ik wil sowieso dat het over een week of 3 gebeurd. Het is niet verstandig om haar langer zo te laten lopen zei hij.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

"  
Jaaa, moet je echt doen..
Dat is ook geschikt als revalidatie... "

 Thanks ik ga meteen even googlen! Ik wil alles doen, als ze maar pijnloos oud kan worden..

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Ik zou nu nog niet teveel doen. Ze moet nog volgroeien. Goed in de gaten houden, dan merk je vanzelf wat/waarmee ze wel of geen last heeft. Hiermee geef je je hond de kans zelf naar zijn lichaam te luisteren (minder kans op overbelasten of verergeren). 

honden page profiel TashaTasha 3 doggies

honden foto van Tasha

" Dankjullie wel voor de lieve reacties. Ik denk nu gewoon continu, wat had ik nog beter kunnen doen..
 
Ze wordt aan beide kanten tegelijk geopereerd en zal 4 weken rustig aan moeten doen. Er zat geloof ik geen artrose, heeft hij denk ik niets van gezegd. Hij zei dat ze nog erg jong is en dat het goed is dat ik nu ben gekomen. 
 
Hoop zo dat ze bij de 70% gaat zitten.. Mijn kleine meisje "

 

Hey Suus,

 

Schrikken hé? Hier vorige week dezelfde diagnose. De vragen die jij je nu stelt, heb ik ook een voor een de revue zien passeren. Wees gerust, je hebt er alles aan gedaan om 

 

Kleine tip: oefen van zodra je kan met een loopplank voor de auto. Zo blijven jullie mobiel, ook na de ingreep.

 

Gisteren arthroscopie gedaan... aan beide kanten werd vooropgesteld. Voorafgaand aan de ingreep werden er nieuwe foto's gemaakt en bleek dat er maar 1 kant gedaan moest worden (met een kans dat de andere kant later nog moet, maar voorlopig is die nog te goed om te opereren). Bij de geopereerde kant was er gelukkig nog geen artrose, maar wel een flinke ontsteking.

 

Vandaag mogen we al een paar korte wandelingetjes maken (5 minuutjes/kaar). Het lopen gaat op zich wel goed, al merk ik dat ze zich wat ongemakkelijk voelt. Ze is nogal flauw, pieperig en soms wat onrustig. Eten, drinken en plassen gaat alweer als vanouds. Nu nog even wachten op het eerste drolletje!

 

Vraag aan je orthopeed een doorverwijzing naar een goede fysiotherapeut die ook hydrotherapie doet. Hydrotherapie is toch net weer wat anders dan je hond even laten zwemmen. Wij mogen +/- binnen 2 weekjes starten met de fysio/hydrotherapie.

 

Kies, indien medisch mogelijk, ook voor de arthroscopische techniek. Deze is veel minder ingrijpend dan de klassieke methode. 

 

Glucosamine ben ik onmiddellijk na de diagnose beginnen geven. Dit zorgt voor een betere smering binnen de gewrichten en ondersteunt de opbouw van kraakbeen. 

 

Tijdens mijn zoektocht naar informatie en alternatieve ondersteuning kwam ik ook veel goed tegen over 'Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel'. Dit bestaat zowel voor honden, paarden als voor mensen. Niet goedkoop, maar volgens studies heel doeltreffend. 

 

Stuur me gerust een PB als je nog wat meer info wil!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee jouw schuld is het niet, zeker niet als je alles in acht genomen hebt, goede voeding, rustig aan gedaan hebben, dan moet je echt de schuld niet bij jezelf gaan lopen zoeken. niet doen.

al zijn ouders ed hd vrij enz. dan nog kan er altijd ed insluipen. wat betreft slagings kans, die is echt uitstekend de prognose zeker als je hond nog zo jong is.

let maar op , zodra de hond geopereerd is ga je revalideren en dan echt waar is je hond weer een hond die na de revalidatie weer goed kan lopen, ik begrijp heel goed wat een stres en zorgen dit geeft.

kom op hoor, de prognose is uitstekend. en voor jou heel veel voorspoedige beterschap, na de operatie goed aan het schema houden tijdens de revalidatie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

met je orthopeed bespreken wanneer je mag zwemmen, wanneer de hechtingen eruit zijn een dag of twee drie daarna is het sein vast en zeker groen. :-D

nog een tip en een adviesje ? voor jou met je hond ?

heb je een tuigje met een handvat ? wanneer je gaat zwemmen hou je de hond daaraan vast, zodat tie niet holderdebolder het strand op dendert en het water in, pootje badend heeft je hond niets aan.

zoek een aflopend watertje, hou je het tuig vast, en jij.... trek een ty aan {dat is een hardloopbroek, kort of lang maakt niet uit} zwemschoentjes, een strak tshirt, en mee zwemmen, kijk wat je hond doet, al is het maar steeds tien a 20 meter dat je hond zwemt, goede bespiering en geen belasting, mits je rustig met je hond naar het diepe gedeelte loopt.

ben je verzekerd ? dan is meestal een zwembad revalidatie bad verzekerd, dat zou nog mooier zijn.

weet niet waar je woont maar dan zou ik voor het zwembad in drenthe in buinerveen gaan. de hond gaat onder begeleiding het water in, temperatuur 28 graden, warming up is niet nodig, kan je dan mooi revalideren. :-D

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Wat balen zeg:( Helaas is ED niet altijd te voorkomen, Je hebt je best gedaan en daardoor de kans wel flink verkleind, maar helemaal wegnemen kan helaas niet.

Je moet je zeker niet schuldig voelen hoor.

70% Slagingskans is trouwens heel erg groot. Heel veel sterkte alvast voor de operatie! Ik duim voor jullie!

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Wat vervelend, en dan nog wel 2 kanten tegelijk.

Gaat het met een kijkoperatie behandeld worden?

 

Onze hond liep een LPC (een vorm van ED) op vorig jaar zomer, een grote volwassen hond, zonder enige historie, ouders tiptop in orde, en toch gebeurde het.

 

Wel 1 zijdig, maar evengoed.

Hij is geopereerd door drs. R. Kemme, en daar waren we heel blij mee.

 

Ik zou de hond tot de operatie op rust houden, nu geen artrose ontwikkelen en ontstekingen is heel belangrijk voor de prognose tot herstel, en de hond op een goede pijnstiller/ontstekingsremmer zetten (rymadyl wordt vaak gegeven) dit om de gewrichten rustig en ontstekingsvrij te houden, niet specifiek om de pijn.

 

Persoonlijk vind ik 4 weken revalidatie veel en veel te kort.
Tegen ons werd gezegd, toen pas bij de kijkoperatie duidelijk werd hoe ernstig het al dan niet was (dat kunnen ze echt pas zien als ze in het gewricht kijken) dat we op zeker 6 maanden moesten rekenen voor dat de opgeruwde botrand geheel genezen was.

Nu is onze hond een volwassen hond met keihard bot, maar toch, we hebben die tijd meer dan nodig gehad.

De eerste 1-2 weken echt stukjes van 5-7 minuutjes, dan zag je hem ook moe worden, en het dient nergens toe de hond te vermoeien door zijn spierkracht heen.

En daarna met zoveel veel beleid, stapje naar voren, en soms weer wat terug.


Wel zijn wij binnen 10 dagen bezig gegaan met hydro therapie, en dat was GEWELDIG.

Voor de enorme energie van onze hond die gewoon is ook veel mee op training te gaan, maar ook voor zijn bespiering en vrij kunnen bewegen, hij genoot ervan maar wij ook.

Later volgde ook de waterloopband, een prachtige manier om de hond te laten lopen zonder het hele gewicht op de gewrichten te krijgen.

 

En geduld, we moesten gewoon geduld hebben, goede ontstekingsremmer en goede voedingssuplementen (stond de specialist ook op).

 

Wij kregen als prognose : zeer positief

We hebben weleens getwijfeld maar we zijn verjaardag, precies 7 maanden na zijn operatie scheurde onze grote beer weer over het strand... kijk maar op mn profielfoto, die is van die dag, en hij staat vol op zijn geopereerde poot.

 

Niet wanhopen dus, maar rustig de operatie in gaan en vooral geduld hebben en goede therapie en medicatie zoeken.

 

Succes en sterkte.

 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

"  
Hey Suus,
 
Schrikken hé? Hier vorige week dezelfde diagnose. De vragen die jij je nu stelt, heb ik ook een voor een de revue zien passeren. Wees gerust, je hebt er alles aan gedaan om 
 
Kleine tip: oefen van zodra je kan met een loopplank voor de auto. Zo blijven jullie mobiel, ook na de ingreep.
 
Gisteren arthroscopie gedaan... aan beide kanten werd vooropgesteld. Voorafgaand aan de ingreep werden er nieuwe foto's gemaakt en bleek dat er maar 1 kant gedaan moest worden (met een kans dat de andere kant later nog moet, maar voorlopig is die nog te goed om te opereren). Bij de geopereerde kant was er gelukkig nog geen artrose, maar wel een flinke ontsteking.
 
Vandaag mogen we al een paar korte wandelingetjes maken (5 minuutjes/kaar). Het lopen gaat op zich wel goed, al merk ik dat ze zich wat ongemakkelijk voelt. Ze is nogal flauw, pieperig en soms wat onrustig. Eten, drinken en plassen gaat alweer als vanouds. Nu nog even wachten op het eerste drolletje!
 
Vraag aan je orthopeed een doorverwijzing naar een goede fysiotherapeut die ook hydrotherapie doet. Hydrotherapie is toch net weer wat anders dan je hond even laten zwemmen. Wij mogen +/- binnen 2 weekjes starten met de fysio/hydrotherapie.
 
Kies, indien medisch mogelijk, ook voor de arthroscopische techniek. Deze is veel minder ingrijpend dan de klassieke methode. 
 
Glucosamine ben ik onmiddellijk na de diagnose beginnen geven. Dit zorgt voor een betere smering binnen de gewrichten en ondersteunt de opbouw van kraakbeen. 
 
Tijdens mijn zoektocht naar informatie en alternatieve ondersteuning kwam ik ook veel goed tegen over 'Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel'. Dit bestaat zowel voor honden, paarden als voor mensen. Niet goedkoop, maar volgens studies heel doeltreffend. 
 
Stuur me gerust een PB als je nog wat meer info wil! "

 

Dankjewel, ik neem alles mee. Is het raar dat de orthopeed niks heeft gezegd over glucosamine? Had hij me daar niet op moeten wijzen gisteren al eigenlijk?

 

Hoe is het nu bij jou?

Als ik nog vragen heb stuur ik je zeker een PB. Dankjewel!!

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" met je orthopeed bespreken wanneer je mag zwemmen, wanneer de hechtingen eruit zijn een dag of twee drie daarna is het sein vast en zeker groen. :-D

nog een tip en een adviesje ? voor jou met je hond ?

heb je een tuigje met een handvat ? wanneer je gaat zwemmen hou je de hond daaraan vast, zodat tie niet holderdebolder het strand op dendert en het water in, pootje badend heeft je hond niets aan.

zoek een aflopend watertje, hou je het tuig vast, en jij.... trek een ty aan {dat is een hardloopbroek, kort of lang maakt niet uit} zwemschoentjes, een strak tshirt, en mee zwemmen, kijk wat je hond doet, al is het maar steeds tien a 20 meter dat je hond zwemt, goede bespiering en geen belasting, mits je rustig met je hond naar het diepe gedeelte loopt.

ben je verzekerd ? dan is meestal een zwembad revalidatie bad verzekerd, dat zou nog mooier zijn.

weet niet waar je woont maar dan zou ik voor het zwembad in drenthe in buinerveen gaan. de hond gaat onder begeleiding het water in, temperatuur 28 graden, warming up is niet nodig, kan je dan mooi revalideren. :-D "

 Dankjewel! Ik was nog aan het twijfelen of ik haar zou gaan verzekeren of niet. Dacht eigenlijk hier nog wel wat tijd voor te hebben. Nu is het te laat, want nu het is vastgesteld valt dat vast niet meer onder verzekeringen.. 

 

Ik ben pas verhuisd naar Belgie. 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Wat vervelend, en dan nog wel 2 kanten tegelijk.
Gaat het met een kijkoperatie behandeld worden?
 
Onze hond liep een LPC (een vorm van ED) op vorig jaar zomer, een grote volwassen hond, zonder enige historie, ouders tiptop in orde, en toch gebeurde het.
 
Wel 1 zijdig, maar evengoed.
Hij is geopereerd door drs. R. Kemme, en daar waren we heel blij mee.
 
Ik zou de hond tot de operatie op rust houden, nu geen artrose ontwikkelen en ontstekingen is heel belangrijk voor de prognose tot herstel, en de hond op een goede pijnstiller/ontstekingsremmer zetten (rymadyl wordt vaak gegeven) dit om de gewrichten rustig en ontstekingsvrij te houden, niet specifiek om de pijn.
 
Persoonlijk vind ik 4 weken revalidatie veel en veel te kort.Tegen ons werd gezegd, toen pas bij de kijkoperatie duidelijk werd hoe ernstig het al dan niet was (dat kunnen ze echt pas zien als ze in het gewricht kijken) dat we op zeker 6 maanden moesten rekenen voor dat de opgeruwde botrand geheel genezen was.
Nu is onze hond een volwassen hond met keihard bot, maar toch, we hebben die tijd meer dan nodig gehad.
De eerste 1-2 weken echt stukjes van 5-7 minuutjes, dan zag je hem ook moe worden, en het dient nergens toe de hond te vermoeien door zijn spierkracht heen.
En daarna met zoveel veel beleid, stapje naar voren, en soms weer wat terug.
Wel zijn wij binnen 10 dagen bezig gegaan met hydro therapie, en dat was GEWELDIG.
Voor de enorme energie van onze hond die gewoon is ook veel mee op training te gaan, maar ook voor zijn bespiering en vrij kunnen bewegen, hij genoot ervan maar wij ook.
Later volgde ook de waterloopband, een prachtige manier om de hond te laten lopen zonder het hele gewicht op de gewrichten te krijgen.
 
En geduld, we moesten gewoon geduld hebben, goede ontstekingsremmer en goede voedingssuplementen (stond de specialist ook op).
 
Wij kregen als prognose : zeer positief
We hebben weleens getwijfeld maar we zijn verjaardag, precies 7 maanden na zijn operatie scheurde onze grote beer weer over het strand... kijk maar op mn profielfoto, die is van die dag, en hij staat vol op zijn geopereerde poot.
 
Niet wanhopen dus, maar rustig de operatie in gaan en vooral geduld hebben en goede therapie en medicatie zoeken.
 
Succes en sterkte.
  "

 Hij heeft gezegd dat ze een stuk van de kom zouden weghalen? Geen idee wat voor techniek dit is? De kom is te krap voor de kop. Hij zei 4 weken, het leek mij ook vrij snel, zeker voor beide poten. 

 

Hydro therapie zo 10 dagen achter elkaar, is dat heel duur? Weet niet of ik dat + de operatie allemaal zo snel bij elkaar krijg..

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Ik heb ooit voor een van mijn honden 45 euro per behandeling fysio betaald, de hydrotherapie kost daar hetzelfde meen ik (Het Waterhof in BE)

Dat is vaak wel redelijk duur ja...

honden page profiel TashaTasha 3 doggies

honden foto van Tasha

"  
Dankjewel, ik neem alles mee. Is het raar dat de orthopeed niks heeft gezegd over glucosamine? Had hij me daar niet op moeten wijzen gisteren al eigenlijk?
 
Hoe is het nu bij jou?
Als ik nog vragen heb stuur ik je zeker een PB. Dankjewel!! "

 

Niet alle DA's en specialisten zijn overtuigd van de werking van deze voedingssupplementen. Ik vergelijk het een beetje met een huisarts: de ene staat ervoor open en raadt zelfs 'alternatieve' behandelingen aan. De andere gelooft er niet in... 

 

Ik neem zelf al heel lang homeopathische middelen, kruiden en voedingssupplementen (msm, glucosamine, ...) Heb mogen ervaren hoeveel baat ik hierbij heb (in tegenstelling tot en zonder de bijwerkingen van de reguliere medicatie). Dus een van m'n eerste vragen aan de DA was: mag ik voedingssupplementen en homeopathie (blijven) geven naast de reguliere medicijnen. Gelukkig mag dit! Wel opletten voor wisselwerkingen, zeker als je voor kruiden kiest moet je weten waarmee je bezig bent!!

 

Voorlopig deelt ze mijn potje glucosamine met chondroitine en traumeel. Dit weekend bestel ik nog groenlipmossel, waarschijnlijk de combinatie van groenlipmossel + curcumine (Synovet). Dat ga ik dan eerst zelf een tijdje nemen en als dat goed gaat, krijgt zij het ook.

 

Na de eerste controle over +/- 8 dagen, mogen we waarschijnlijk starten met fysio/hydro. Geen idee wat het kost, maar als ze er baat bij heeft, maakt het me ook niet zo heel veel uit. 

 

Vier weken lijkt me inderdaad snel, wij kregen +/-6 weken vooropgesteld. Ook al gaat het hier redelijk goed de dag na de ingreep, ik zie wel hoe lang ze nodig heeft om te herstellen. Tot hiertoe lukt het rustig houden heel goed. 

 

Hoe het hier nu gaat: ze is wat flauw en waanzinnig aanhankelijk. Vannacht heb ik op de grond naast haar geslapen. Wandelen gaat voorzichtig, maar goed. Eten, drinken en plassen is geen probleem. Al laat haar eerste 'hoopje' nog wat op zich wachten. Vanmorgen de DA gesproken over haar onrustige nacht (naweeën van de narcose) en daarnet nog even contact gehad met de DA over het uitblijven van haar ontlasting. Dit zou niets zijn om me zorgen over te maken, en ik even geduld hebben. Dus van zodra ze haar eerste hoopje geproduceerd heeft, zal ik pas opgelucht kunnen ademhalen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Belgie, dat is te ver vanaf Drenthe. en jammer wat de verzekering betreft, nee nu kan het niet meer, je hond moet vrij zijn van problemen. jammer.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

"  Hij heeft gezegd dat ze een stuk van de kom zouden weghalen? Geen idee wat voor techniek dit is? De kom is te krap voor de kop. Hij zei 4 weken, het leek mij ook vrij snel, zeker voor beide poten. 
 
Hydro therapie zo 10 dagen achter elkaar, is dat heel duur? Weet niet of ik dat + de operatie allemaal zo snel bij elkaar krijg.. "

 

Hmm, lastig te bepalen wat deze specialist nu precies bedoeld.

Ik heb toen begrepen dat ED er in 3 soorten is

LPC, LPA en OCD, de benaming is afhankelijk van welk bot in de elleboog schade heeft

in het gewricht (spaakbeen, ellepijp of opperarmbeen), iets over kom te krap voor de kop lijkt me dat het dus een LPC of een LPA is..... (1 van de 2 botten onder de elleboog)

Heel vaak is het LPC

 

Nu heb jij nog een heel jonge hond, dus het bot zal nog heel zacht zijn dus misschien is daardoor de hersteltijd korter, maar bij onze hond ging er langer overheen.

 

Oh, hij liep goed hoor, vrij snel al liep hij vrijwel gewoon, ik zeg vrijwel, want als je hem goed kent kon je zien dat hij nog wat uit 'evenwicht" liep, dat was dan het voordeel van 1 kant, als het 2 poten tegelijk zijn wordt dat veel moeilijker te zien.

 

En na een week of 6 liep hij echt wel weer rondes van een halfuurtje.
Maar wel aangelijnd en op gelijke goede ondergrond.

 

En de hyrdo was niet 10 dagen achter elkaar hoor, we zijn na 10 dagen ongeveer begonnen. Toen de 2 hechtinkjes eruit waren mocht het gelijk beginnen van de orthopeed, en we hebben wekenlang 1x per week met de hond gezwommen, na een maand of 4 zijn we naar 1x per 2 weken gegaan en dat doen we nu nog, we zien dat Gorby zich in het warme zwembad zo vrij en makkelijk beweegt, en dat het ook zijn rug goed doet, zo'n honden lijf krijgt toch wel wat te verduren met zo'n blessure.

 

Ik kan dus ook niet anders aanraden als echt rustig aan te doen, ook al loopt de hond voor het oog weer heel aardig, probeer het in rust te laten genezen en de bespiering op kracht te laten komen.

 

Ik geef de hond trouwens pillen van Vitalize, die kwamen er bij de holistisch da het beste uit voor onze hond, maar hij heeft ook lang poeder van Primeval gehad... de naam is me even ontschoten, onze eigen da, en de specialist waren daar zeer zeker wel erg voor.

 

Voor zo'n jonge grote nog in de groei zijnde hond is het misschien goed iemand te raadplegen met veel verstand van zaken in supplementen.

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Jeetje wat vervelend voor jullie zeg!! :'(

Vooral omdat ze nog zo jong is en je een nestje wilde wat nu dus niet meer kan.. ] 0

Sterkte en succes met de operatie :'(.. Ik duim mee!

Jij kan er niets aan doen.. Dit kan altijd gebeuren als je een beetje pech hebt.. :'(

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

je hebt al veel goede tips en informatie gekregen.

 

Schrijf je vragen op, en bekijk het rustig met je da.

 

het moment van de operatie is altijd het moment van de waarheid.

 

ik duim mee!

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

"  
Niet alle DA's en specialisten zijn overtuigd van de werking van deze voedingssupplementen. Ik vergelijk het een beetje met een huisarts: de ene staat ervoor open en raadt zelfs 'alternatieve' behandelingen aan. De andere gelooft er niet in... 
 
Ik neem zelf al heel lang homeopathische middelen, kruiden en voedingssupplementen (msm, glucosamine, ...) Heb mogen ervaren hoeveel baat ik hierbij heb (in tegenstelling tot en zonder de bijwerkingen van de reguliere medicatie). Dus een van m'n eerste vragen aan de DA was: mag ik voedingssupplementen en homeopathie (blijven) geven naast de reguliere medicijnen. Gelukkig mag dit! Wel opletten voor wisselwerkingen, zeker als je voor kruiden kiest moet je weten waarmee je bezig bent!!
 
Voorlopig deelt ze mijn potje glucosamine met chondroitine en traumeel. Dit weekend bestel ik nog groenlipmossel, waarschijnlijk de combinatie van groenlipmossel + curcumine (Synovet). Dat ga ik dan eerst zelf een tijdje nemen en als dat goed gaat, krijgt zij het ook.
 
Na de eerste controle over +/- 8 dagen, mogen we waarschijnlijk starten met fysio/hydro. Geen idee wat het kost, maar als ze er baat bij heeft, maakt het me ook niet zo heel veel uit. 
 
Vier weken lijkt me inderdaad snel, wij kregen +/-6 weken vooropgesteld. Ook al gaat het hier redelijk goed de dag na de ingreep, ik zie wel hoe lang ze nodig heeft om te herstellen. Tot hiertoe lukt het rustig houden heel goed. 
 
Hoe het hier nu gaat: ze is wat flauw en waanzinnig aanhankelijk. Vannacht heb ik op de grond naast haar geslapen. Wandelen gaat voorzichtig, maar goed. Eten, drinken en plassen is geen probleem. Al laat haar eerste 'hoopje' nog wat op zich wachten. Vanmorgen de DA gesproken over haar onrustige nacht (naweeën van de narcose) en daarnet nog even contact gehad met de DA over het uitblijven van haar ontlasting. Dit zou niets zijn om me zorgen over te maken, en ik even geduld hebben. Dus van zodra ze haar eerste hoopje geproduceerd heeft, zal ik pas opgelucht kunnen ademhalen  "

 Fijn dat het over het algemeen goed gaat! Geduld hebben is makkelijk gezegd, maar niet makkelijk als het om de gezondheid van je hond gaat. Inmiddels al een hoopje? Ze zal blij zijn dat je bij haar geslapen hebt! Hou je me op de hoogte hoe het gaat?

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Belgie, dat is te ver vanaf Drenthe. en jammer wat de verzekering betreft, nee nu kan het niet meer, je hond moet vrij zijn van problemen. jammer. "

 Ja, dat dacht ik al.. Ik dacht ze is nog zo jong.. Heb nog wel tijd om erover na te denken. Helaas.. Ik ga toch proberen het beste voor haar mogelijk te maken..

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

"  
Hmm, lastig te bepalen wat deze specialist nu precies bedoeld.
Ik heb toen begrepen dat ED er in 3 soorten is
LPC, LPA en OCD, de benaming is afhankelijk van welk bot in de elleboog schade heeft
in het gewricht (spaakbeen, ellepijp of opperarmbeen), iets over kom te krap voor de kop lijkt me dat het dus een LPC of een LPA is..... (1 van de 2 botten onder de elleboog)
Heel vaak is het LPC
 
Nu heb jij nog een heel jonge hond, dus het bot zal nog heel zacht zijn dus misschien is daardoor de hersteltijd korter, maar bij onze hond ging er langer overheen.
 
Oh, hij liep goed hoor, vrij snel al liep hij vrijwel gewoon, ik zeg vrijwel, want als je hem goed kent kon je zien dat hij nog wat uit 'evenwicht" liep, dat was dan het voordeel van 1 kant, als het 2 poten tegelijk zijn wordt dat veel moeilijker te zien.
 
En na een week of 6 liep hij echt wel weer rondes van een halfuurtje.Maar wel aangelijnd en op gelijke goede ondergrond.
 
En de hyrdo was niet 10 dagen achter elkaar hoor, we zijn na 10 dagen ongeveer begonnen. Toen de 2 hechtinkjes eruit waren mocht het gelijk beginnen van de orthopeed, en we hebben wekenlang 1x per week met de hond gezwommen, na een maand of 4 zijn we naar 1x per 2 weken gegaan en dat doen we nu nog, we zien dat Gorby zich in het warme zwembad zo vrij en makkelijk beweegt, en dat het ook zijn rug goed doet, zo'n honden lijf krijgt toch wel wat te verduren met zo'n blessure.
 
Ik kan dus ook niet anders aanraden als echt rustig aan te doen, ook al loopt de hond voor het oog weer heel aardig, probeer het in rust te laten genezen en de bespiering op kracht te laten komen.
 
Ik geef de hond trouwens pillen van Vitalize, die kwamen er bij de holistisch da het beste uit voor onze hond, maar hij heeft ook lang poeder van Primeval gehad... de naam is me even ontschoten, onze eigen da, en de specialist waren daar zeer zeker wel erg voor.
 
Voor zo'n jonge grote nog in de groei zijnde hond is het misschien goed iemand te raadplegen met veel verstand van zaken in supplementen. "

 Hij heeft wel een van die afkortingen gezegd.. Eerlijk gezegd is het een beetje langs me heen gegaan. Ik stond vol met tranen en probeerde zoveel mogelijk op te vangen en te onthouden, maar wilde vooral terug naar haar.

 

Hij zei ook vooral ga naar mijn site http://www.bergenhuyzen.be/ en lees alles daar maar op je gemak na. Ik vind er niet zo veel waar ik meteen iets uit haal. Geen idee of ik hem wel moet vertrouwen of naar een ander moet.

 

Ik heb het gevoel dat ik al meer adviezen van jullie allemaal krijg dan van hem. Hij begon zelf niet eens over een operatie.. Ik heb echt zelf moeten vragen van ja, maar wat nu dan? Medicijnen? Opereren? Ik wil wel iemand die mij wijst op alles wat mogelijk is. Net zoals de glucosamine, waar hij niks over heeft gezegd. Moet ik nou overal zelf achter komen en erachter gaan? Dit is allemaal niet goed voor mijn vertrouwen in hem.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Jeetje wat vervelend voor jullie zeg!! :'(

Vooral omdat ze nog zo jong is en je een nestje wilde wat nu dus niet meer kan.. ] 0

Sterkte en succes met de operatie :'(.. Ik duim mee!

Jij kan er niets aan doen.. Dit kan altijd gebeuren als je een beetje pech hebt.. :'( "

 Dankjewel!  Jullie steun en lieve berichten doet me goed en geeft me moed.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" je hebt al veel goede tips en informatie gekregen.
 
Schrijf je vragen op, en bekijk het rustig met je da.
 
het moment van de operatie is altijd het moment van de waarheid.
 
ik duim mee! "

 Dankjewel!

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Wat een naar bericht.

Ik kan je geen advies geven.

Maar wil je wel veel sterkte wensen....met alle overdenkingen/ beslissingen.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Wat een naar bericht.
Ik kan je geen advies geven.
Maar wil je wel veel sterkte wensen....met alle overdenkingen/ beslissingen. "

 Dankjewel!

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Was tips gevraagd!
^